ŠKOLA VATERPOLA - PVK  "POLET" Sombor otvara vrata svoga kluba budućim prvotimcima.

Pozivaju se devojčice i dečaci rodjeni 2005.g. i mladji u Š K O L U  V A T E R P O L A .

Sa sobom treba poneti dobru volju, znanje plivanja, papuče, kupaće gaćice i peškir, a tajne najlepše igre s loptom u vodi budućim vaterpolistima otkrivaće stručnjaci i dokazani treneri u radu.

Upis: - ponedeljak, utorak, četvrtak u 20:30 časova na bazenu 'Mostonga'
Kontakt telefon: 060 552 44 33, Saša

Wednesday, 12 October 2011 18:48

Odvojite malo vremena za naš Štrand

Izgradnjom Velikog bačkog kanala u 18. veku, Somborci dobijaju svoja prva kupališta. Tridesetih godina ovog veka izgrađen je Štrand na levoj strani Apatinskog mosta, gde se i danas nalazi. Danas gradsko kupalište u Somboru u svom sastavu ima otvoreni olimpijski bazen dimenzija 50 m x 25 m, otvoreni veliki bazen dimenzija 25 m x 8 m, terene za odbojku na pesku, terene za mali fudbal, dečije igralište. Pored gore navedenih objekata, kupalište poseduje i ruiniranu zgradu koja se koristi kao bife i restoran. Kupalište je mesto na kome su ostvareni počeci plivačkog i vaterpolo sporta na prostorima stare Jugoslavije i šire.

Glasanje za tri mesta koja će biti obnovljena o trošku banke „Intesa” traje do 30. novembra. Somborski Štrand je za sada na PRVOM mestu, a da tako i ostane i ovo istorijsko mesto značajno za sport bude obnovljeno glasajte na veb sajtu akcije: ,,Mesto koje volim''